JpCoach

Nordic Health Academy Ace-Cpt Personal Trainer!

Tervetuloa Nordic Health Academyn ACE-CPT -sertifioidun personal trainerin maailmaan! Uskon, että terveellinen elämä alkaa oikeanlaisesta ohjauksesta ja systemaattisesta harjoittelusta.

Miksi valita?

✨ Asiantuntemus: ACE-sertifikaatti varmistaa, että saat parasta mahdollista ohjausta ja neuvontaa terveys- ja kuntotavoitteidesi saavuttamiseksi.

🏋️ Systemaattinen harjoittelu: Lähestymistapa perustuu systemaattisuuteen ja tieteellisesti tutkittuun tietoon!

🤝 Takaan onnistumisesi: Sitoudumme yhdessä sinun tavoitteisiisi. Onnistumisesi on minulle kunnia-asia.

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kuntoilija, olen täällä auttamassa sinua matkallasi kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Valitse Nordic Health Academy, valitse menestys!

Tutustu palveluihin ja aloita matkasi terveempään elämään jo tänään!

Video Poster Image

Moikka

Nimeni on Jan Pakkanen! Olen, Kuopiossa toimiva Personal Trainer ja liikunta-alaan erikoistunut asiantuntija. Nuoruudessani intohimoni liikuntaan vei minut monipuolisten mailalajien maailmaan. Sulkapallo, tennis, pingis, squash, sähly ja hieman myös jalkapallo tarjosivat minulle mahdollisuuden kehittää fyysistä kuntoa ja nauttia liikunnan monimuotoisuudesta.

Iän karttuessa kuvioihin astui moottoriajoneuvot ja harrastukset jäi vähemmälle. Kuntosali pysyi jossain määrin mutta mailapelit unohtui vähitellen kokonaan.

Aikaa kului ja kului eikä fyysistä aktiivisuutta ollut kun juuri ja juuri nimeksi. Tämähän tottakai näkyi kehonkoostumuksessa vuosien saatossa. Aktiivisuuden puute ja ruokatottumukset johti lopulta II tyypin diabetekseen joka jäikin pysyväksi!

20 vuotta sitten alkoi elämäntaparemontti ilman minkäänlaista ohjausta että sehän on helppoa... 10 vuotta myöhemmin, en ollut saavuttanut juuri mitään muuta kun että kävin säännöllisesti kuntosalilla ja näin jälkiviisaana voin todeta ettei pelkkä kuntosali tee ihmeitä!

Aikuisiässä kiinnostus heräsi alaa kohtaan todella paljon ja aloin opiskelemaan. Alkuun oli Google opiskelua, mistä sai kyllä osittaista tietoa teoriassa mutta jotain silti puuttui.

Aloitettuani oikeat opinnot NHA:n riveissä, ymmärsin vasta mitä puuttui ja se mitä puuttui oli todella suuri pala kokonaisuudesta.

Kun puhutaan terveydestä se on todella laaja käsite! Vaikka verikokeiden perusteella voi olla terve kuin pukki mutta polveen koskee rappusia noustessa. En voi oikealla kädellä ottaa kahvikuppia astiakaapista kun olkapäähän sattuu. Lusikka tippuu lattialle mutta sen nostaminen sattuu selkään.

Portaidennosusu ensimmäiseen kerrokseen tuntuu urheilusuoritukselta. 500m matkan liikkuu ennemmin autolla kun kävellen.

Hyvin monet kivut ja kolotukset johtuu passiivisuudesta tai lihaskireyksistä. Staattiset asennot esim. töissä, istuminen ylipäätään.

Lihaksisto tarvitsee liikettä jota tarjoaa hyvin monipuolisesti lihasvoimaharjoittelu. Lihasvoimaharjoittelu samalla vahvistaa lihaksia jänteitä luita sekä kehittää normaalia liikkuvuutta.

Ihmiskeho toimii aina kokonaisuutena, on segmenttitasot sekä kineettiset ketjut. Ääripään esimerkki: Huono nilkanliikkuvuus voi aiheuttaa hartiakipua! Usein selkäkipu johtuu huonosta keskivartalontuesta

Nyt ei puhuta sixpäkistä vaan syvistä rankaa tukevista lihaksista.

Toinen esimerkki selkäkivuista on yli tai alikorustunut kyfoosi ja lordoosi.

Tähän vaikuttaa mm. etu ja takaketjun lihastasapaino ero tai lihaskireydet ja myös jaloista etu ja takareiden kireydet on tyypillisiä. Kun joku lihas on jumissa eikä liiku ja tuota voimaa normaalisti liikkeeseen, kehon täytyy kompensoida liike jostain muualta joka aiheuttaa pitkässä juoksussa oireita. Mikäli kehomme ei olisi näin fiksu, meistä tulisi liikuntakyvyttömiä hyvin äkkiä!

Tilanteen saa helposti myös aikaiseksi kuntosalilla lihasvoimaharjoittelulla. Epätasainen harjoittelu tai vääränlainen harjoittelu sekä puutteellinen kehonhuolto johtaa usein etu ja takaketjun epätasaiseen toimintaan. Syitä on monia miksi niin käy mutta tärkeintä on tunnistaa tilanne ja korjata asia!

Nämä kaikki on sitä kokonaisuutta mistä terveys koostuu! Olen itse kokenut näitä asioita ja nyt asiaa miettiessäni en halua palata enää entiseen!

Tämä on myös mahdollista sinullekin, tosin ei mene 20 vuotta aikaa parempiin tuloksiin!

Tarinani

Haluan jakaa sinulle vähän omaa taustaani ja sitä, miten oma treenimatkani alkoi. Melkein 30 vuotta sitten astelin ensimmäistä kertaa kuntosalille – innostus oli kova, mutta olin aivan pihalla siitä, mitä kannattaisi tehdä. Kuten moni aloitteleva treenaaja, keskityin lähinnä siihen, että lisäsin painoja tankoon, treenasin “jotain” ja odotin tuloksia. Etenin kyllä, mutta melko sattumanvaraisesti – ja nyt voin sanoa, että paljon jäi hyödyntämättä, koska selkeää suunnitelmaa ei ollut.

Vuodet kuluivat, ja vähitellen sain enemmän lihasmassaa, mutta siihen meni paljon enemmän aikaa kuin olisi tarvinnut. Näin jälkikäteen ajateltuna tiedän, että olisin voinut saavuttaa samoja tuloksia murto-osassa ajasta, jos olisin tiennyt, miten treenata systemaattisesti. Vaikka ei ole aikakonetta, jolla voisin palata alkuun, voin kuitenkin auttaa sinua välttämään osan niistä virheistä, joihin itse aikoinani sorruin.

Olet ehkä kuullut, että lihasmassaa voi saada vuodessa kilon tai pari – tämä on totta, mutta vain silloin, jos kehitystä ei maksimoida oikein. Tosiasia on, että lihasmassaa voi lisätä jopa kilon tai kaksi kuukaudessa, varsinkin kun aloitus on vahva ja treeni hyvin suunniteltu! Ensimmäisten kuukausien ja jopa ensimmäisen vuoden aikana kehityksen vauhti voi olla yllättävän nopeaa.

Mutta sitten tapahtuu jotain, mitä kutsun paikalleen jämähtämiseksi. Tällä tarkoitan sitä, että tuloksia ei enää tule samalla vauhdilla, painot eivät nouse, ja kehittyminen pysähtyy. Syy tähän ei ole kehosi vaan se, että treenin progressio ja ohjelmointi eivät enää tue kehitystä. Tämä on se hetki, jolloin moni miettii, missä mennään pieleen.

Haluan, että sinä et jää jumiin paikalleen, vaan että saavutat jatkuvaa kehitystä. Kurssillani opit rakentamaan treeniohjelmia, jotka tukevat kehittymistäsi myös silloin, kun aloittelijan tulosvauhti hidastuu. Ymmärrät, milloin ja miten progression on syytä muuttua ja mitkä tekijät ovat avainasemassa pitkän aikavälin lihaskasvussa.

Sinun ei tarvitse treenata päivästä toiseen ilman tuloksia tai nähdä samaa peilikuvaa vuodesta toiseen.

Muutamia vuosien varrella karttuneita mentoreita opiskelun tiimoilta!

Timo Haikarainen

Tuomas Rytkönen

Patrik Borrg

Tuoreimmat: (NHA)

Ville Vesterinen: Huippu-urheilun valmentaja, maajoukkuevalmentaja! Kardiorespiratorinen kestävyyslajit! (Liikuntalääketieteen tohtori)

Mike Israetel: Tunnettu kuuluisa tutkija maailmalta, erikoistunut lihasvoimaharjoitteluun! (Liikuntalääketeeteen tohtori)

Timo Kettunen: Terveystieteiden maisteri

Omat meriitit:

Personal Trainer

Kuntosaliohjaaja

Ravintovalmentaja

Elämäntapamuutos valmentaja

Kardiorespiratorinen kestävyysliikunnan ohjelmointi